Paris – Fotoverslag deel 2!

21 nov

Hoi hoi iedereen,

Tijdje geleden zagen jullie mijn eerste fotoverslag van Parijs voorbij komen en heb ik een tweede deel beloofd, dus je kunt het wel raden…Tadaaaaaa deel 2, hier en nu! Enjoy, en doe vooral veel inspiratie op zodat jullie binnenkort je eigen Parijs fotoverslagen hebben omdat jullie te enthousiast zijn geworden en meteen een ticketje Thalys geboekt hebben!!… Nee geintje geintje, maar serieus, zou wel leuk zijn ;)…

Okee, opstaan, vroeg, want drukte bij het Louvre….Dat dachten we tenminste, maarre eenmaal aangekomen was er serieus niemand (!!), helemaal 0, niks nada..Tres bien tres bien! Dus alle tijd om het Louvre te verkennen. Al heb je daar wel wat meer tijd voor nodig dan een middagje. Mocht je een blik willen werpen op alle kunstwerken dan ben je al een dag of twee bezig! Die tijd hadden we niet, dus hebben we een prio-lijstje gemaakt met wat we wilde zien. Op nummer 1 stond natuurlijk mijn favo, de apartementen van Napoleon (zeker heen gaan, te fantastisch gewoon!), de Mona Lisa, ja dus, die moet iedereen gezien hebben toch? Al zeggen ze wel dat het Da Vinci zelf is met een pruik op, dan ga je er toch wel even anders naar kijken, hmmm awkward?!! Verder de Egyptische kunst, de binnentuin, beeld Nike en uiteindelijk hebben we nog wat Afrikaanse kunst meegepikt, wat trouwens een echte aanrader is. Oh en hang trouwens even je jas etc weg voordat je het museum in gaat bij de garderobe, het is gratis en super fijn om er niet mee rond te hoeven sjouwen!

Louvre!

Okee, op naar de appartementen van Napoleon! Hier heeft hij dus echt gewoond. Het Louvre heeft trouwens veel bestemmingen gehad voordat het een openbaar museum werd, zoals oa als middeleeuwse burcht en empirepaleis! Napoleon zelf besloot in 1793 het paleis open te stellen voor publiek en ondertussen is het museum uitgegroeid tot het rijkste en meeste bezochte museum ter wereld..Geen slechte zet voor zo’n klein mannetje!

Vriendlief en ik in de spiegel met onze volg Japanner, die bleef ons achterna lopen, dus hij moest op de foto besloot ik..

Eetkamer Napoleon

Liefde liefde!!

Binnentuin Louvre

Nike, dit beeld werd gemaakt tussen 200 en 190 vr Chr. Het beeld is niet compleet, het hoofd en de armen zijn nooit gevonden.

De Afkrikaanse vleugel

Mona Lisa

En nu genoeg Louvre, op naar de Notre Dame. Maar eerst naar de brug met de slotjes, oftewel de Pont de l’Archeveche! Je ziet het steeds meer, bruggen waar honderden slotjes aan hangen. Verliefde stelletjes hangen samen een slotje aan de brug en gooien de sleutels in de Seine, zodat het slotje nooit meer open kan! Of met een slijptol, maar dat lijkt me wel lastig…Ook niet echt romantisch..Dusse slotje hangen als je hem er ook echt niet meer af wil halen ;).. Wij hebben ons slotje daar gekocht in een winkeltje aan de overzijde van de brug. Hier kun je je slot ook graveren, dit moet je wel zelf doen! dacht die kerel maakt een grapje, maarre nee dus, zelf graveren. Maar ik ben niet zo’n kunstenaar dus heb Daan, mijn vriend, maar zijn talenten laten botvieren en onze namen zijn serieus leesbaar, dus ik zeg missie geslaagd!

Graveren dus..

Eindresultaat

En daar hangt hij!!

Nadat dat gedaan was, nog even de Notre Dame in, gelukkig stond er geen lange rij en konden we zo doorlopen.
Binnen geen foto’s gemaakt, maar de kerk is van buiten eerlijk gezegd ook vele malen mooier!

En weer terug richting Champs Elysees, macarons halen bij LaDuree!Helaas heb ik alleen van de heerlijke thee een fotootje geschoten en niet van de heerlijke koekjes zelf, in uberschattige verpakking, en toen ik hier achter kwam, waren de koekjes al op, hmm, te lekker….

En toen hadden we hongerrr!! En trek in de all-time guilty pleasure Mc Donalds..Ik kon me de laatste keer ‘mac-en’niet meer herinneren, maar soms heb je gewoon zin in zo’n heerlijke vette Big Mac, hmmm…Dus vol eten bij de Mac, nog een laatste shopronde gedaan en toen op naar huis!

Het was echt een geweldig weekend, en we hebben al plannen gemaakt om in het voorjaar weer terug te gaan, stiekem nu al zin in ;-)!

xxxx

4 Reacties naar “Paris – Fotoverslag deel 2!”

  1. life is stlye 21 november 2012 bij 19:41 #

    so beautiful :)))

  2. Chelles Blog 21 november 2012 bij 20:54 #

    Wat een leuke foto’s! Jullie hebben het erg leuk gehad zo te zien. Ik wil erg graag naar Parijs. Jammer dat je geen foto van de macarons hebt.

  3. Bo 26 november 2012 bij 10:11 #

    Leuek foto’s zeg! Ik zou ook wel naar Parijs willen gaan ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: